Top

وقتی مرزها میشکند

گاهی از یک شوخی ساده شروع می‌شود از احساسی به نام خودمانی بودن و گاهی وسط یک جر و بحث و دعوای زن و شوهری مرزها می‌شکند چشم‌ها بسته می‌شود و حرف‌هایی که نباید بر زبان جاری...

این روزها بی‌احترامی به بددهانی بین زن و شوهرها به خصوص زوج‌های جوان تبدیل شده به مشکلی که حتی برای اطرافیان نیز آزاردهنده است.

حرف‌ها با الفاظی ناپسند که ممکن است ابتدا به اسم صمیمیت مطرح شود و کم کم تبدیل به توهین و تحقیر شود.

متاسفانه این روزها بین بعضی زوج‌ها شاهد شوخی‌های کلامی ناپسند گاهی بی‌احترامی و بددهانی هستیم دلیل این موضوع چیست؟

بی‌احترامی و بددهانی در تعریف پرخاشگری می‌گنجد. پرخاشگری زمانی ایجاد می‌شود که فرد دور از عقل و منطق عمل کند و نمی‌تواند به متناسب با مسائل به وجود آمده، آستانه تحمل خود را هماهنگ کند و چون قدرت حل مسئله در فرد هنگام پرخاشگری بسیار کم می‌شود گاهی حتی دست به برخوردهای فیزیکی و فحاشی می‌زند اما بعضی از گذشت زمان کوتاه و رسیدن به آرامش نسبی از گفته‌ها و کرده‌های خود بسیار پشیمون می‌شود چون با رسیدن به آرامش قوه عقل و ادراک فرد هم آگاه می‌شود و اتفاقی پیش آمده را ارزیابی می‌کند.

برخی از افراد این را به اسم صمیمیت می‌دانند و احترام را نادیده می‌گیرند.

احترام از امور بسیار مهمی است که در صورت عدم وجود آن زندگی زناشویی با مشکلی مواجه میشود احترام نه تنها در مسائل ظاهری بلکه در کلام حضور و حتی نگاه فرد اهمیت دارد اگر زیربنای یک زندگی احترام باشد، زوج ها حتی در هنگام عدم موافقت خود در مساله با موضوعی خاص به خوبی درباره ان صحبت کرده و به نتایج مطلوبی میرسند اما در بین زوج‌هایی که احترام وجود ندارد به محض طرح مسائل و موضوعی توسط یکی از زوجین طرف مقابل جبهه‌گیری کرده و سرانجام این مخالفت با دیدن و شنیدن حرکت‌ها و الفاظ زشت از سوی فرد مخالف همراه است مسئله مهم دیگر مقایسه کردن همسر با اشخاص دیگر است وقتی فردی طرف مقابل خود خود را با دوستان فامیل همکاران یا هر فرد دیگری مورد سنجش نابرابر قدر می‌دهد فرد قیاس شده احساس عدم کفایت شایستگی و بازندگی می‌کند در این هنگام با خشم و بددهانی به مقابله می‌پردازد.

ادامه این مطلب ارزشمند را در مقاله بعدی مطالعه نمایید.

برای ارتباط با روانشناسان مرکز تخصصی روانشناسی آترینا با شماره های 09196510590 - 02122684075 در تماس باشید.

تهیه شده در دپارتمان مطالعه و تحقیق کانون روانشناسی آترینا

نویسنده : دکتر افشین بهادری

Top